opent niet op mac.

Stel hier je vragen in het Nederlands.
Je zult sneller (en misschien betere) antwoorden in de engelstalige "boards" krijgen. TIP: je kunt je "profile" ook op Nederlands instellen.
Post Reply
dirk brosens
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: January 27th, 2012, 4:33 am

opent niet op mac.

Post by dirk brosens » January 27th, 2012, 4:49 am

Dit is de eerst keer dat ik dit wil gebruiken! Ik heb een gewone Mac OS X versie 10.5.8 en heb nu Sabnzbd al in verschillende versie's gedownload en geinstalleert. Maar als ik deze app. open komt wel de app naar voor om te openen en doet dan niets meer.Het staat ook niet in mijn dock.De eerste versie die ik vond voor de mac was de 0.4.0 en deze opende wel maar moest ik alles van de server nog ingeven en daar ken ik niet zoveel van! Heb nu de Sabnzbd -0.6.11RC1 erop staan maar opent ook niet.Ik heb nu ook een nzb bestand binnen gehaald en proberen via daar te openen en dit lukt ook niet. Nu weet ik het even ook niet meer.

Dus (hulp aub voor een beginner) gr Dirk,

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 20998
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: opent niet op mac.

Post by shypike » January 27th, 2012, 7:25 am

Verkeerde DMG, er is een aparte DMG voor oudere systemen.
10.5.8 is geen "gewone" OSX meer, maar een oude.

http://sourceforge.net/projects/sabnzbd ... bd-0.6.14/
File SABnzbd-0.6.14-osx-leopard.dmg

dirk brosens
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: January 27th, 2012, 4:33 am

Re: opent niet op mac.

Post by dirk brosens » January 28th, 2012, 1:18 am

Waar moet ik de aparte DMG voor oudere systemen halen?

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 20998
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: opent niet op mac.

Post by shypike » January 28th, 2012, 1:53 am

Als je mijn bericht nog eens goed leest, zie je de url en file naam.

dirk brosens
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: January 27th, 2012, 4:33 am

Re: opent niet op mac.

Post by dirk brosens » January 28th, 2012, 2:44 pm

ok deze heb ik eerst geprobeerd maar kreeg hetzelfde probleem als met de andere app's. Ben ik dan verplicht om de snow leopard of OS X lion erop te zetten of zijn er nog app's?(heb geen zin om update's te kopen enkel voor sabnzbd)

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 20998
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: opent niet op mac.

Post by shypike » January 28th, 2012, 4:01 pm

De "leopard" DMG zou moeten werken (na installeren, werkt niet vanaf de gemounte DMG).
Heb je soms nog een PPC systeem?
De "leopard" DMG zou daar op moeten werken, maar we kunnen dat niet testen door gebrek aan hardware.

cwsmdb
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: February 27th, 2012, 9:33 am

Re: opent niet op mac.

Post by cwsmdb » February 27th, 2012, 9:36 am

ik heb een zelfde probleem
heb de laatste osx versie
sabnzb gedownload en geopend
logo verschoven naar applicatiemap
als ik hem daar dan open dan opent safari en moet ik in gaan loggen, maar ik heb totaal geen account aangemaakt
hoe zit dit
die ik iets verkeerd, zal wel maar weet niet wat

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 20998
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: opent niet op mac.

Post by shypike » February 27th, 2012, 1:33 pm

Heb je het SABnzbd symbool al gevonden in het OSX top menu (pijl naar beneden)?
Daarin zit een "troubleshoot" menu, gebruik maar eens "Restart without login".

knaepie
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: May 31st, 2012, 9:37 am

Re: opent niet op mac.

Post by knaepie » June 5th, 2012, 1:49 am

Hai,

Ik zit met hetzelfde probleem:
Mac OS X 10.7.3, heb aantal weken geleden SABnzbd geinstalleerd en met succes en ineens kon ik er niet meer in.
Opnieuw installatei gedaan, onmogelijk.
Steeds weer wordt er gevraagd om gebruikersnaam en wachtwoord.
Installatiescherm kom ik niet meer in.

Pijkltje naar beneden staat er wel, maar geen log in zonder wachtwoord of via trouble shoot menu.
Alleen Rust, Wachtrij, Geschiedenis, etc etc.

Iemand een idee?

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 20998
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: opent niet op mac.

Post by shypike » June 5th, 2012, 4:40 am

Eerst upgraden naar 0.7.0RC2 (net uit, zie Announcements), dan krijg je de "troubleshoot" menu entries.

Post Reply