paused jobs pause again after resuming?

Get help with all aspects of SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
Post Reply
MiG
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 52
Joined: January 11th, 2010, 7:13 pm

paused jobs pause again after resuming?

Post by MiG »

All my indexer scraped downloads are by default set as 'pause' (too much pollution, so I want to manually okay them), however as of recently, when I press the resume button, the download is checked for consistency, then paused again and moved to the bottom of the queue. Was wondering why they never appeared in the 'completed' list, and then I found them on the very last page...

Previously, the consistency check would be done, then immediately followed by the full download (if the job was deemed intact), and additionally the job was left it in its existing position in the queue.

I assume default behaviour changed somewhere in the most recent version? How do I restore this previous behaviour?
Or have I found a bug (in which case feel free to move this thread)? :)

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3979
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by safihre »

Well, I indeed removed that code in a refactor.
I will see if I can restore it.
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3979
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by safihre »

Will be fixed in 3.1.0.
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

MiG
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 52
Joined: January 11th, 2010, 7:13 pm

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by MiG »

It's not me then, thanks :)

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3979
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by safihre »

3.1.0 is out, so try if it fixes things for you :)
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

MiG
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 52
Joined: January 11th, 2010, 7:13 pm

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by MiG »

Installed! The queue position isn't changing anymore for individual jobs, but I'm afraid it's still (re)pausing them after clicking 'resume' and running the quick check.
I've not changed any settings for quite a while now (except for adding and editing RSS search queries), but is there perhaps a setting I should toggle?

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3979
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by safihre »

To make sure: you add them paused, click resume, but then after checking they come back paused?
I might have an idea what could be going wrong.
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

MiG
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 52
Joined: January 11th, 2010, 7:13 pm

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by MiG »

safihre wrote:
October 19th, 2020, 8:40 pm
To make sure: you add them paused, click resume, but then after checking they come back paused?
I might have an idea what could be going wrong.
Exactly! For completeness' sake:
  • the RSS config to which the search query belongs, has 'Paused' specified as the default priority (and each search query has 'Default' set)
  • new jobs are automatically in queue as paused
  • I press 'resume' on one of them
  • SABnzbd does the integrity check
  • pauses it again
The queue position of the repaused job is now retained though, that was fixed in the update.

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3979
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by safihre »

Another check: the category that you use for this job, does it maybe also have the Paused priority set?
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

MiG
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 52
Joined: January 11th, 2010, 7:13 pm

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by MiG »

It does! I guess in the most recent versions it applies said pause a second time?

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3979
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: paused jobs pause again after resuming?

Post by safihre »

Yeah that's indeed what happens. The Category-parsing happens again when it is re-added because we basically throw away the whole job and re-add it after a pre-check. So we need to apply all the same settings again.
Not sure if I can easily fix it.. :/
Removing the paused priority from the category will fix it I think, then the RSS will still add the job paused but it won't pause again after the check.
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

Post Reply