Page 1 of 1

paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 14th, 2020, 11:58 pm
by MiG
All my indexer scraped downloads are by default set as 'pause' (too much pollution, so I want to manually okay them), however as of recently, when I press the resume button, the download is checked for consistency, then paused again and moved to the bottom of the queue. Was wondering why they never appeared in the 'completed' list, and then I found them on the very last page...

Previously, the consistency check would be done, then immediately followed by the full download (if the job was deemed intact), and additionally the job was left it in its existing position in the queue.

I assume default behaviour changed somewhere in the most recent version? How do I restore this previous behaviour?
Or have I found a bug (in which case feel free to move this thread)? :)

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 16th, 2020, 8:48 am
by safihre
Well, I indeed removed that code in a refactor.
I will see if I can restore it.

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 16th, 2020, 9:14 am
by safihre
Will be fixed in 3.1.0.

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 17th, 2020, 6:19 am
by MiG
It's not me then, thanks :)

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 18th, 2020, 5:31 am
by safihre
3.1.0 is out, so try if it fixes things for you :)

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 19th, 2020, 6:15 am
by MiG
Installed! The queue position isn't changing anymore for individual jobs, but I'm afraid it's still (re)pausing them after clicking 'resume' and running the quick check.
I've not changed any settings for quite a while now (except for adding and editing RSS search queries), but is there perhaps a setting I should toggle?

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 19th, 2020, 8:40 pm
by safihre
To make sure: you add them paused, click resume, but then after checking they come back paused?
I might have an idea what could be going wrong.

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 21st, 2020, 3:41 am
by MiG
safihre wrote:
October 19th, 2020, 8:40 pm
To make sure: you add them paused, click resume, but then after checking they come back paused?
I might have an idea what could be going wrong.
Exactly! For completeness' sake:
  • the RSS config to which the search query belongs, has 'Paused' specified as the default priority (and each search query has 'Default' set)
  • new jobs are automatically in queue as paused
  • I press 'resume' on one of them
  • SABnzbd does the integrity check
  • pauses it again
The queue position of the repaused job is now retained though, that was fixed in the update.

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 23rd, 2020, 5:37 am
by safihre
Another check: the category that you use for this job, does it maybe also have the Paused priority set?

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 23rd, 2020, 7:42 am
by MiG
It does! I guess in the most recent versions it applies said pause a second time?

Re: paused jobs pause again after resuming?

Posted: October 24th, 2020, 4:13 am
by safihre
Yeah that's indeed what happens. The Category-parsing happens again when it is re-added because we basically throw away the whole job and re-add it after a pre-check. So we need to apply all the same settings again.
Not sure if I can easily fix it.. :/
Removing the paused priority from the category will fix it I think, then the RSS will still add the job paused but it won't pause again after the check.