Configuring mail acts strange

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Post Reply
pven
Release Testers
Release Testers
Posts: 100
Joined: August 21st, 2009, 5:00 am

Configuring mail acts strange

Post by pven » October 11th, 2017, 4:04 am

I use SABnzd 2.3.0 [ba7d906] at my Synology.

When trying to configure mail I encounter something strange.

I fill in all the fields. When I leave 'Email Sender' empty I can send a notification, at least: SABnzbd tells me it is sent, but I never receive it. When I hit save right after this, the save-button shows 'failed'.

Logging shows:

Code: Select all

2017-10-11 11:01:19,671::INFO::[api:733] Sending test email
2017-10-11 11:01:45,072::INFO::[config:853] Writing settings to INI file /usr/local/sabnzbd/var/config.ini

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 1981
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: Configuring mail acts strange

Post by safihre » October 11th, 2017, 4:57 am

Is logging already set to debug? There is nothing else in the log?

pven
Release Testers
Release Testers
Posts: 100
Joined: August 21st, 2009, 5:00 am

Re: Configuring mail acts strange

Post by pven » October 11th, 2017, 5:43 am

Ah, debugging shows a bit more, but not much:

Code: Select all

2017-10-11 12:40:26,296::INFO::[api:733] Sending test email
2017-10-11 12:40:26,305::DEBUG::[config:666] Missing configuration item email,email_cats
2017-10-11 12:40:26,306::DEBUG::[notifier:145] Incorrect Notify option email:email_cats
2017-10-11 12:40:33,902::INFO::[config:853] Writing settings to INI file /usr/local/sabnzbd/var/config.ini

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 1981
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: Configuring mail acts strange

Post by safihre » October 11th, 2017, 6:12 am

Aah, I found the a bug.
I will fix it for 2.3.1.

It should still work fine when to actually send emails (just try a small job), just the test is broken.

pven
Release Testers
Release Testers
Posts: 100
Joined: August 21st, 2009, 5:00 am

Re: Configuring mail acts strange

Post by pven » October 11th, 2017, 6:18 am

Thanks!

(At this moment I have problems with sending mails to Gmail, but that has nothing to do with SABnzbd.)

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 1981
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: Configuring mail acts strange

Post by safihre » October 11th, 2017, 6:35 am

I also noticed now that something else was broken, so limiting email notifications to only specific categories didn't work either. It would just always send them.

Post Reply