False encryption detection in 0.7.13

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
Post Reply
yukichigai
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: May 5th, 2013, 10:27 pm

False encryption detection in 0.7.13

Post by yukichigai » July 2nd, 2013, 3:19 am

In an unusual turnaround, Sabnzbd is now giving false positives for encryption detection in some downloads. I snagged two episodes of Warehouse 13 from an indexer and both came back as encrypted, but only after the files were all but downloaded. When I checked on the actual files in the incomplete folder I was able to extract them with 7-zip with no issue.

Trying to track down an NZB I can share that will recreate it. Unfortunately I have very slow bandwidth so I can't immediately test. It takes about an hour for me to download an episode.

EDIT: oh yes, the NZB included the subtitle download as well, which in typical form contained a rar file named the same as one of the rars containing the actual episode. Not sure if that might factor in.

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: False encryption detection in 0.7.13

Post by shypike » July 2nd, 2013, 4:24 pm

Known issue, there are some posters that post double RAR-ed subtitle files.
Their method looks just like the one used by "cloaked encryption" morons.
I'm looking to fix this in 0.7.14

magic144
Newbie
Newbie
Posts: 23
Joined: April 6th, 2012, 9:15 am

Re: False encryption detection in 0.7.13

Post by magic144 » July 10th, 2013, 9:32 am

see my new report of similar issue for 0.7.14

http://forums.sabnzbd.org/viewtopic.php?f=3&t=14465

Post Reply