_UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgrade

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
gnomehole
Newbie
Newbie
Posts: 19
Joined: May 30th, 2011, 9:17 am

_UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgrade

Post by gnomehole » March 28th, 2014, 6:17 pm

Ever since I upgraded to 0.7.17 on Windows 8.1 (previously was working just fine) the system is leaving the _UNPACK_etc. directories (empty) and not removing them. It doesn't seem to be the case for all, but many. They are always empty.

No other system changes have happened so I assume its something with the latest release.

Still functions ok, but very annoying.

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by shypike » March 29th, 2014, 3:58 am

Windows has lots of issues with renaming folders.
You can disable the temporary renaming in Config-> Switches.

FCrane
Newbie
Newbie
Posts: 42
Joined: November 7th, 2010, 5:04 am

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by FCrane » March 29th, 2014, 7:57 am

I can confirm that bug! It started with v17 and it seems to occur only in the following cases: After downloading Sabnzbd seems to create that _UNPACK directory but if a repair is needed, it starts the repair and afterwards creates a new _UNPACK directory, which is subsequently renamed correctly after successful unpacking. The first _UNPACK directory is left.

Again, this only started with 0.7.17, so it's not a Windows issue but a program bug.

Regards!

sydlexius
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: March 18th, 2013, 2:04 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by sydlexius » March 30th, 2014, 1:20 am

I can confirm that ever since the RCs this has been an issue for me as well.

ErikBrown
Release Testers
Release Testers
Posts: 130
Joined: December 20th, 2009, 1:25 am
Location: Home

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by ErikBrown » March 30th, 2014, 2:47 am

Same issue for me. I only noticed it rarely before but I do see it almost for every download with the final 0.7.17 version. And indeed the temporarily folder that is left behind is always empty. I have upgraded my PC to Windows 7 from Windows XP at about the same time that I upgraded to 0.7.17 final, so this could be related.

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by shypike » March 30th, 2014, 10:57 am

I'll check.
Windows 7 itself cannot be the cause.

bluenote
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 57
Joined: November 19th, 2010, 3:28 am

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by bluenote » March 30th, 2014, 6:57 pm

This would happen to me rarely before 7.17 but now it's happening a really high amount.

bleomycin
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: February 28th, 2010, 12:10 am

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by bleomycin » April 2nd, 2014, 12:18 am

Just wanted to add this this is happening for me as well, debian 7 64bit. Please let me know if there is anything useful I can provide to help.

InterClaw
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: April 10th, 2014, 4:55 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by InterClaw » April 10th, 2014, 5:00 pm

I don't use the unrar functionality, but I believe I'm suffering from the same bug, so by reporting it might help in finding the cause. This started for me as well in version 0.7.17.

Whatever I download that creates a folder I can't remove this folder. It says I need permission to perform this action - from myself. Even elevated I can't delete it. I tried shutting down SABnzbd and logging out. The only thing that helps is to restart the computer.

Since it's folder related I think this is part of the same bug.

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by shypike » April 11th, 2014, 2:06 am

Can you provide a debug log of when this happens?
On the status page you can enable debug logging.
After a download in which the issue occurs, you can download the log file from the Status page.
and email it to [email protected] (please add the URL of this message).

jt25741
Newbie
Newbie
Posts: 12
Joined: March 25th, 2009, 2:48 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by jt25741 » April 23rd, 2014, 10:23 pm

I confirm this just started happening with my setup with this release, and I am on XP. So it is not any specific version of Windows. Perhaps the new unrar?

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by shypike » April 24th, 2014, 12:55 pm

Probably not the new unrar.
But it beats me what the cause is.
I will add extra logging to the next test release, so that I get more info.
In the mean time: just disable folder renaming in Config->Switches.

FCrane
Newbie
Newbie
Posts: 42
Joined: November 7th, 2010, 5:04 am

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by FCrane » April 24th, 2014, 1:42 pm

As I reported before: this seems to occur when Sabnzbd tries to begin unpacking but then needs more blocks for repair. The upnack directory is created, then the repair is processed and afterwared a new unpack directory is created. The first one is not deleted.

jt25741
Newbie
Newbie
Posts: 12
Joined: March 25th, 2009, 2:48 pm

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by jt25741 » April 24th, 2014, 2:36 pm

shypike wrote:Probably not the new unrar.
But it beats me what the cause is.
I will add extra logging to the next test release, so that I get more info.
In the mean time: just disable folder renaming in Config->Switches.
Thanks ...seems to fix things....at least so far.

bleomycin
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: February 28th, 2010, 12:10 am

Re: _UNPACK_ directories not being removed after 0.7.17 upgr

Post by bleomycin » May 11th, 2014, 7:38 pm

I'm curious if this has been resolved? Disabling folder renaming breaks nzbdrone so that isn't an option for a lot of us. Thanks!

Post Reply