Pushover notification without sound

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
Post Reply
bbaraniec
Full Member
Full Member
Posts: 110
Joined: July 29th, 2011, 5:43 am

Pushover notification without sound

Post by bbaraniec »

I'm running 1.0.0 [a58bb38] on MacOS. All Pushover notification that I have set to test (start up/shutdown, job failed, warning, error) are coming to pushover without sound.
Only "Test Notification" comes with default Pushover sound.
-
Kind regards
Bartek

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: Pushover notification without sound

Post by shypike »

From PushOver's API documentation:
If no sound parameter is specified, the user's default tone will play. If the user has not chosen a custom sound, the standard Pushover sound will play.
We don't send a sound parameter, so the default sound should play.
Each event does have a priority and possibly priorities have an influence on sound as well.

bbaraniec
Full Member
Full Member
Posts: 110
Joined: July 29th, 2011, 5:43 am

Re: Pushover notification without sound

Post by bbaraniec »

Should but it doesn't. There are two default sounds for low and high priority to be set on Pushover side. Like I said, only when I use "Test Notification" it comes with sound.
Other events regardless of the priority are coming silent.
-
Kind regards
Bartek

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: Pushover notification without sound

Post by shypike »

The test message is sent with the priority of event category "other".
So check what "other"'s priority setting is. That one produces sound.

bbaraniec
Full Member
Full Member
Posts: 110
Joined: July 29th, 2011, 5:43 am

Re: Pushover notification without sound

Post by bbaraniec »

"Low" is not working. "High" sends the sound ok. Third option is "Confirm" which returns error:
Error: Bad response from Pushover (400): {"expire":"must be supplied with priority=2","errors":["expire must be supplied with priority=2"],"status":0,"request":"xxx"}
-
Kind regards
Bartek

bbaraniec
Full Member
Full Member
Posts: 110
Joined: July 29th, 2011, 5:43 am

Re: Pushover notification without sound

Post by bbaraniec »

Any update to this?
-
Kind regards
Bartek

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: Pushover notification without sound

Post by shypike »

We'll look for a solution in release 1.0.1

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: Pushover notification without sound

Post by shypike »

I did some fixes to support the current PushOver API better (will be in 1.0.1).

The sound however is a different matter.
I tested with the iOS app and it worked OK.
But I did notice one anomaly in PushOve itself.
Initially there was no sound for anything except the Test message.
Only after I had set the default sound to another one and then back to the PushOver default, the sound worked as it should.
To me: that's a bug in PushOver.

bbaraniec
Full Member
Full Member
Posts: 110
Joined: July 29th, 2011, 5:43 am

Re: Pushover notification without sound

Post by bbaraniec »

For me sound works only with High priority, I have been changing default sounds too. Maybe in further implementations you can let us choose sound, that seems to be working ok for other apps I'm using.
-
Kind regards
Bartek

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 21039
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: Pushover notification without sound

Post by shypike »

We just follow the API. Specifying no sound means a default sound should be used.
If it doesn't, then this clearly points to a bug in PushOver.

Post Reply