SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
Post Reply
mobtek
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: March 9th, 2014, 2:09 am

SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by mobtek » December 7th, 2017, 6:24 pm

Nothing else in the logs but this

Dec 8 08:54:53 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.Networking.D4B78034-AE9A-45C3-878B-DCA92001DEC1[877]): Service exited with abnormal code: 1
Dec 8 08:55:12 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.1352[1297]): Service exited with abnormal code: 70

Dec 8 07:55:34 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.14172[87562]): Service exited with abnormal code: 70
Dec 8 07:56:21 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.14200[87590]): Service exited with abnormal code: 70
Dec 8 07:56:35 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.14228[87595]): Service exited with abnormal code: 70
Dec 8 08:01:10 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.xpc.launchd.oneshot.0x10000011.SABnzbd[88038]): Service exited with abnormal code: 70

After re-install

Dec 8 08:04:20 Magnuspolis com.avast.fileshield[377]: Detected unmount of /Volumes/SABnzbd-2.3.1
Dec 8 08:06:06 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.32436[88282]): Service exited with abnormal code: 70
Dec 8 08:06:08 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.32472[88285]): Service exited with abnormal code: 70
Dec 8 08:55:12 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.1352[1297]): Service exited with abnormal code: 70
Dec 8 08:57:09 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (org.sabnzbd.team.1352[1374]): Service exited with abnormal code: 70


Any ideas guys, caches?

cheers

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 2648
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by safihre » December 7th, 2017, 9:05 pm

Could you try 2.3.2RC1 from the downloads page?

mobtek
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: March 9th, 2014, 2:09 am

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by mobtek » December 8th, 2017, 1:08 pm

yupwill do, i'll post the results

mobtek
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: March 9th, 2014, 2:09 am

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by mobtek » December 8th, 2017, 8:50 pm

same results

Dec 9 12:45:03 Magnuspolis com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.xpc.launchd.oneshot.0x1000000d.SABnzbd[5661]): Service exited with abnormal code: 70

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 2648
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by safihre » December 9th, 2017, 2:08 am

Using Google I found an old topic on this forum with same error code: viewtopic.php?t=22844

Can you do the same thing as described there to start sabnzbd from command line and see what error is thrown?
/Applications/SABnzbd.app/Content/MacOS/SABnzbd --console -l 2

mobtek
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: March 9th, 2014, 2:09 am

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by mobtek » December 9th, 2017, 2:45 am

here you go


bash-3.2# cd /Applications/SABnzbd.app/Contents/MacOS/
bash-3.2# ./SABnzbd --console -l 2
INFO:root:--------------------------------
INFO:root:SABnzbd.py-2.3.2RC1 (rev=ca66eb04ad9b166856622d8b062a1310395c7877)
INFO:root:Full executable path = /Applications/SABnzbd.app/Contents/MacOS/SABnzbd
INFO:root:Platform = posix
INFO:root:Python-version = 2.7.14 (default, Sep 25 2017, 09:53:17)
[GCC 4.2.1 Compatible Apple LLVM 8.0.0 (clang-800.0.42.1)]
INFO:root:Arguments = /Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/SABnzbd.py --console -l 2
INFO:root:Preferred encoding = UTF-8
INFO:root:SSL version = OpenSSL 1.0.2m 2 Nov 2017
INFO:root:Loaded additional certificates from /Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/cacert.pem
DEBUG:root:Available certificates: {'x509': 137, 'x509_ca': 137, 'crl': 0}
DEBUG:root:My local IPv4 address = 10.1.1.4
DEBUG:root:My public IPv4 address = x.x.x.x
DEBUG:root:Could not determine my IPv6 address
DEBUG:root:CPU Pystone available performance = 120163
DEBUG:root:CPU model = Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1620 v2 @ 3.70GHz
INFO:root:Read INI file /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/sabnzbd.ini
DEBUG:root:Applying permissions 0755 (octal) to /Volumes/HDD/Users/mobtek/Downloads/incomplete
DEBUG:root:[sabnzbd/rss.pyc.__init__] Loading data for rss_data.sab from /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/rss_data.sab
DEBUG:root:[sabnzbd/bpsmeter.pyc.read] Loading data for totals10.sab from /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/totals10.sab
DEBUG:root:Read quota q=0.0 l=0.0 reset=0
DEBUG:root:Initializing downloader/decoder
INFO:root:Loading postproc queue
DEBUG:root:[sabnzbd/postproc.pyc.load] Loading data for postproc2.sab from /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/postproc2.sab
DEBUG:root:[sabnzbd/nzbqueue.pyc.read_queue] Loading data for queue10.sab from /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/queue10.sab
DEBUG:root:[sabnzbd/dirscanner.pyc.__init__] Loading data for watched_data2.sab from /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/watched_data2.sab
DEBUG:root:[sabnzbd/rating.pyc.__init__] Loading data for Rating.sab from /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/Rating.sab
INFO:root:[sabnzbd/rating.pyc.__init__] /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/admin/Rating.sab missing
DEBUG:root:Scheduling RSS interval task every 60 min (delay=2)
DEBUG:root:Scheduling VersionCheck on day 3 at 19:17
INFO:root:Setting schedule for midnight BPS reset
DEBUG:root:PAUSED_ALL inactive
INFO:root:Writing settings to INI file /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/sabnzbd.ini
INFO:root:All processes started
INFO:root:Web dir is /Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/interfaces/Glitter
INFO:root:Web dir is /Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/interfaces/Config
INFO:root:Writing settings to INI file /Users/mobtek/Library/Application Support/SABnzbd/sabnzbd.ini
INFO:root:SABYenc module (v3.3.2)... found!
INFO:root:Cryptography module (v2.1.3)... found!
INFO:root:par2 binary... found (/Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/osx/par2/par2-sl64)
INFO:root:UNRAR binary... found (/Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/osx/unrar/unrar)
INFO:root:unzip binary... found (/usr/bin/unzip)
INFO:root:7za binary... found (/Applications/SABnzbd.app/Contents/Resources/osx/7zip/7za)
INFO:root:nice binary... found (/usr/bin/nice)
INFO:root:ionice binary... NOT found!
INFO:root:Starting web-interface on 10.1.1.3:8080
INFO:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE Bus STARTING
ERROR:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE Error in HTTP server: shutting down
Traceback (most recent call last):
File "cherrypy/process/servers.pyc", line 207, in _start_http_thread
File "cherrypy/wsgiserver/__init__.pyc", line 2012, in start
error: No socket could be created -- (('10.1.1.3', 8080): [Errno 49] Can't assign requested address)

INFO:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE Bus STOPPING
INFO:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE HTTP Server cherrypy._cpwsgi_server.CPWSGIServer(('10.1.1.3', 8080)) already shut down
INFO:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE Bus STOPPED
INFO:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE Bus EXITING
INFO:cherrypy.error:[09/Dec/2017:18:39:57] ENGINE Bus EXITED


Using ethernet on 10.1.1.4 now I'll try with wireless enabled which has the 10.1.1.3 addy

mobtek
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: March 9th, 2014, 2:09 am

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by mobtek » December 9th, 2017, 2:49 am

yup redefining the host to 10.1.1.4 fixed it!

thanks :)

User avatar
sander
Release Testers
Release Testers
Posts: 6352
Joined: January 22nd, 2008, 2:22 pm

Re: SABnzbdwon't start up, crash in logs OS X 10.13.2

Post by sander » December 9th, 2017, 2:58 am

mobtek wrote:
December 9th, 2017, 2:49 am
yup redefining the host to 10.1.1.4 fixed it!

thanks :)
Good that it works.

BUT why do you fill out such a specific IP address? What is your goal of that?

Post Reply