v3.1.1 not resuming after pause

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
Post Reply
EvilFlanders
Newbie
Newbie
Posts: 23
Joined: May 25th, 2016, 4:02 pm

v3.1.1 not resuming after pause

Post by EvilFlanders »

Using version 3.1.1 [99b5a00]
on MacOs version 11.0.1 (20B29)

Hello,

I'm having a problem with the pause/resume functions in SABnzbd latest version.

When I press Pause for xx minutes, the downloads won't resume at the end of the countdown. It goes into minus something showing how it passed the deadline. Strange thing is that, for instance, I pressed 5 minutes, and at the end of the 5 minutes it goes at -2:00:00 and increments the countdown from there.

Yesterday evening, I put it on pause for 3 hours, and not only did it not start at the end of the 3 hours, it also missed the schedule that said "Resume at 1:30am".

Thanks for your help.

Here is the log for a 5 minutes pause:
2020-11-19 10:06:04,178::INFO::[downloader:297] Pausing
No message for the resume.
And it currently shows -3:16:42...

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3973
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: v3.1.1 not resuming after pause

Post by safihre »

Did you maybe also setup a scheduled pause/resume?
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

EvilFlanders
Newbie
Newbie
Posts: 23
Joined: May 25th, 2016, 4:02 pm

Re: v3.1.1 not resuming after pause

Post by EvilFlanders »

Nope... good point but I did not. Here is my scheduling:

01:29 Daily Resume
01:30 Daily Speedlimit 500M
10:00 Daily Speedlimit 150K

I really don't get what's happening. Is it because of Big Sur?

Also, I noticed that if I resume it won't slow down to 150K unless I restart. And the fact that the countdown is so off makes me think that it could have problems reading the time? But then the log time should be off as well which it's not...

EvilFlanders
Newbie
Newbie
Posts: 23
Joined: May 25th, 2016, 4:02 pm

Re: v3.1.1 not resuming after pause

Post by EvilFlanders »

Oh well, sorry. Apparently there was recurring connection error that prevented the resume and appeared only occasionally in the log...
(showed in "Status and interface options"/"Connections")

Failed to connect: (60, '[Errno 9] Bad file descriptor') [email protected]:563

I restarted once, froze, then a second time and it now seems to work alright.

User avatar
safihre
Administrator
Administrator
Posts: 3973
Joined: April 30th, 2015, 7:35 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: v3.1.1 not resuming after pause

Post by safihre »

Good to know!
Usually it's Windows users we have to tell to restart PC a couple of times after an update of Windows :P
If you like our support, check our special newsserver deal or donate at: https://sabnzbd.org/donate

Post Reply