0.6.5 fails to upload NZB's

Report & discuss bugs found in SABnzbd
Forum rules
Help us help you:
  • Are you using the latest stable version of SABnzbd? Downloads page.
  • Tell us what system you run SABnzbd on.
  • Adhere to the forum rules.
  • Do you experience problems during downloading?
    Check your connection in Status and Interface settings window.
    Use Test Server in Config > Servers.
    We will probably ask you to do a test using only basic settings.
  • Do you experience problems during repair or unpacking?
    Enable +Debug logging in the Status and Interface settings window and share the relevant parts of the log here using [ code ] sections.
Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

When using the 'Add NZB' button to upload a NZB, nothing happens at all. Not even an error log.
I'm also using Firefox and the 'nzbdStatus' extension to automatically send NZB's to SABnzbd, then I get the following error:

Code: Select all

2011-08-07 09:26:24,185::INFO::[_cplogging:178] [07/Aug/2011:09:26:24] HTTP 
Request Headers:
  REFERER: http://home-server:8080/
  Remote-Addr: 192.168.10.198
  Content-Length: 1067876
  ACCEPT-CHARSET: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
  USER-AGENT: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
  CONNECTION: close
  COOKIE: jqCookieJar_tablesorter=%7B%22showListTable%22%3A%5B%5B5%2C1%5D%2C%5B1%2C0%5D%5D%7D; plushContainerWidth=100%25; plushNoTopMenu=0; session_id=86097095bb7222ec090c522856c2664adaa1a636
  PRAGMA: no-cache
  HOST: home-server:8080
  CACHE-CONTROL: no-cache
  ACCEPT: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  ACCEPT-LANGUAGE: nl,en-us;q=0.7,en;q=0.3
  Content-Type: multipart/form-data; charset=UTF-8; boundary=--------1312701875486
  ACCEPT-ENCODING: gzip, deflate
2011-08-07 09:26:24,360::ERROR::[_cplogging:178] [07/Aug/2011:09:26:24] HTTP Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cprequest.py", line 638, in respond
    self.body.process()
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cpreqbody.py", line 926, in process
    super(RequestBody, self).process()
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cpreqbody.py", line 495, in process
    proc(self)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cpreqbody.py", line 196, in process_multipart_form_data
    process_multipart(entity)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cpreqbody.py", line 188, in process_multipart
    part = entity.part_class.from_fp(entity.fp, ib)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cpreqbody.py", line 550, in from_fp
    headers = cls.read_headers(fp)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/CherryPy-3.2.0-py2.7.egg/cherrypy/_cpreqbody.py", line 566, in read_headers
    raise ValueError("MIME requires CRLF terminators: %r" % line)
ValueError: MIME requires CRLF terminators: 'Content-Disposition: form-data; name="name"; filename="De Kleine Zeemeermin 2 _2000_ (basp).nzb"\n'
Version: 0.6.5
OS: FreeBSD 8.3 (ZFSguru)
Install-type: FreeBSD ports collection
Skin (if applicable): Plush
Firewall Software: None
Are you using IPV6? no
Is the issue reproducible? yes

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

What happens if you disable the nzbStatus add-on?
I suspect it interferes.

Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

I disabled nzbdStatus. The first NZB gave this error:

Code: Select all

2011-08-07 14:15:06,994::ERROR::[nzbstuff:1003] Error importing <NzbFile: filename=None, type=None>
2011-08-07 14:15:06,994::ERROR::[nzbstuff:1003] Error importing <NzbFile: filename=None, type=None>
after that, with other NZB's, nothing happens.

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

I assume these are NZB files that are first saved to disk.
Are these valid NZB files? Do they import correctly when offered via the "watched folder"?
Are you using the "upload" dialog box in the Plush skin?
Can you use another browser and try to upload again?

Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

Yes, the NZB files are saved on my laptop, running Windows 7.
SABnzbd runs on my NAS, running FreeBSD 8.2 STABLE.
Dropping a NZB file in the watch-folder works. Also Sickbeard, Couchpotato, Spotweb are sending their NZB's to SABnzbd. This all works very well.

I tried Firefox, Chrome and IE, using the upload dialog box in Plush, but still nothing happens.

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

Everything is OK when SABnzbd runs on most other Unix platform.
We test specifically with Ubuntu.
It must be something with freeBSD.
How (and what) did you install to get SABnzbd running?
(BTW: you're two versions behind).

Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

SABnzbd 0.6.5 is in the ports collection of FreeBSD

http://www.freebsd.org/cgi/ports.cgi?qu ... &stype=all
http://www.freebsd.org/cgi/cvsweb.cgi/p ... bnzbdplus/

When you intall this, it also installs all dependencies. It's not a big problem. Just wanted to mention it.
Can I overwrite all files, with the 0.6.7 source files, to update?

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

Yes, you can overwrite.

User avatar
sander
Release Testers
Release Testers
Posts: 7553
Joined: January 22nd, 2008, 2:22 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by sander »

Kriss wrote:
I tried Firefox, Chrome and IE, using the upload dialog box in Plush, but still nothing happens.
What if you configure "classic - classic" as the "Secondary Web Interface" (SAB -> config -> general), and upload the NZB via that interface (via http://localhost:8080/m/ )

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

I created a VMWare image for freeBSD 8.2 and installed the repository's SABnzbd 0.5.6 on it.
Works fine.
After that, I downloaded the tarbal for SABnzbd 0.6.7 and ran that.
Works perfectly too, no problems uploading NZB files with Firefox, IE, Chrome and Safari (the browsers are on a Windows system).

The problem is, I don't know which version of the CherryPy module is used.
SABnzbd needs its own patched version of it, but some package creators seem to ignore this.
What are your results when you just unpack our tarbal and run the ./SABnzbd.py script from its base folder?

Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

sander wrote:
Kriss wrote:
I tried Firefox, Chrome and IE, using the upload dialog box in Plush, but still nothing happens.
What if you configure "classic - classic" as the "Secondary Web Interface" (SAB -> config -> general), and upload the NZB via that interface (via http://localhost:8080/m/ )
I tried this already but that doesn't work either.
shypike wrote:I created a VMWare image for freeBSD 8.2 and installed the repository's SABnzbd 0.5.6 on it.
Works fine.
After that, I downloaded the tarbal for SABnzbd 0.6.7 and ran that.
Works perfectly too, no problems uploading NZB files with Firefox, IE, Chrome and Safari (the browsers are on a Windows system).

The problem is, I don't which version of the CherryPy module is used.
SABnzbd needs its own patch version of it, but some package creators seem to ignore this.
What are your results when you just unpack our tarball and run the ./SABnzbd.py script from its base folder?
When I use the 0.6.7 tarball and run it in the base folder, it uploads nzb's, but then there is another problem. SABnzbd thinks my disks are empty.

I also tried to overwrite all the 0.6.5 files with 0.6.7 files, but the problem with this is, the installed files are not in one place. They actually are in three different folders:
/usr/local/lib/python2.7/site-packages/sabnzbd/
/usr/local/share/sabnzbdplus/
/usr/local/bin/SABnzbd.py

In the /usr/local/share/sabnzbdplus folder are these folders located:
/interfaces
/locale
/po
/tool
/utils

The /sabnzbd folder is located in: /usr/local/lib/python2.7/site-packages/

This means these folders are missing:
/cherrypy
/email
/licenses

I thought, lets copy those from the tarball, but no luck. I think we have to let the package maintainer know that he has to keep all the original files together :(

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

The Ubuntu packager (jcfp) splits up SABnzbd too, without issues.
He does use our CherryPy instead of the official package.

I don't understand the disk size issue, the size looks OK to me.
What is wrong?

Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

I send a mail to the package maintainer and asked him if he could include the patched CherryPy in the next release.

When I run the source package of SABnzbd 0.6.7, I see this:
Image

This is on a VM, but its the same on my NAS

User avatar
shypike
Administrator
Administrator
Posts: 19772
Joined: January 18th, 2008, 12:49 pm

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by shypike »

Did you download and complete an NZB?
The "complete" folder isn't created until the first NZB has been processed.
Until that time SABnzbd doesn't know where to look.
And it doesn't look to avoid problems with not-yet-attached external drives.

Kriss
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: August 7th, 2011, 3:15 am

Re: 0.6.5 fails to upload NZB's

Post by Kriss »

shypike wrote:Did you download and complete an NZB?
The "complete" folder isn't created until the first NZB has been processed.
Until that time SABnzbd doesn't know where to look.
And it doesn't look to avoid problems with not-yet-attached external drives.
Didn't know that. Processed a NZB. It's working OK now. Thanks for the help.

Post Reply