Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Feel free to talk about anything and everything in this board.
Post Reply
stemo76
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: August 2nd, 2018, 10:25 pm

Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by stemo76 »

Recently I started seeing these two messages. This was after having some really poor download speeds for about a week. It was usually in the bytes not in MB.

Failed to connect: EOF occurred in violation of protocol (_ssl.c:992) news . newshosting . com:563 (85.12.62.251)
Failed to connect: [WinError 10053] An established connection was aborted by the software in your host machine news . newshosting . com:563 (85.12.62.251)
Failed to connect: EOF occurred in violation of protocol (_ssl.c:992) news . supernews . com:563 (69.80.101.89)
Failed to connect: EOF occurred in violation of protocol (_ssl.c:992) news . supernews . com:563 (69.80.101.89)
Failed to connect: [WinError 10053] An established connection was aborted by the software in your host machine news . supernews . com:563 (69.80.101.89)
Failed to connect: EOF occurred in violation of protocol (_ssl.c:992) news . supernews . com:563 (69.80.101.89)
Failed to connect: EOF occurred in violation of protocol (_ssl.c:992) news . supernews . com:563 (69.80.101.89)

Doing some quick searches I didn't find any answers. I had disabled my Avast anti-virus for a period of time but this didn't seem to change the behavior.

I am not seeing these messages on news.tweaknews.eu but that is a lower priority server, its just a block account I use for missing files.

I am on the latest release of Sabnzbd and this is running on a Windows OS
Last edited by stemo76 on January 25th, 2023, 1:18 pm, edited 1 time in total.
User avatar
sander
Release Testers
Release Testers
Posts: 8255
Joined: January 22nd, 2008, 2:22 pm

Re: Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by sander »

How many connections have you configured to news . newshosting . com and news . supernews . com?
stemo76
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: August 2nd, 2018, 10:25 pm

Re: Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by stemo76 »

I am allowed 30 for supernews and I have reduced it to 29 to see if that was the problem. The issue still happens

I am allowed 80 for newshosting and I have it set to 80.
User avatar
sander
Release Testers
Release Testers
Posts: 8255
Joined: January 22nd, 2008, 2:22 pm

Re: Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by sander »

Two things:

Do you use a VPN?

Lower the number of connections temporarily to 10 per newsservers ... still errors?
stemo76
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: August 2nd, 2018, 10:25 pm

Re: Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by stemo76 »

I don't use a VPN. I lowered supernews to 10 and still got the messages.

Seems my performance issues are back this morning as well. I have 1gb fiber connection

Servernews.newshosting.com
Priority0
SSL TLSv1.3 (TLS_AES_256_GCM_SHA384)
# Connections0 / 80
Speed0 B/s
Servernews.supernews.com
Priority0
SSL
# Connections9 / 10
Speed140 B/s
Servernews.tweaknews.eu
Priority2
SSL
# Connections0 / 8
Speed0 B/s
User avatar
sander
Release Testers
Release Testers
Posts: 8255
Joined: January 22nd, 2008, 2:22 pm

Re: Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by sander »

Weird. Is the cause in your Windows, or on your LAN, at your ISP, or at your newsprovider?

To determine that:

1) do you have another device (Windows, NAS, ...) that can run SABnzbd? If so, try on there
2) If your Windows has Wifi: Use your mobile phone as Hotspot, and do the SABnzbd download (for example Test Download 100MB) via your mobile Hotspot. If it still happens, it's not your LAN and not your ISP, but your Windows, or (unlikely) your newsprovider
pauladkins
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: March 30th, 2019, 2:32 pm

Re: Failed to connect: news . newshosting . com and news . supernews . com:

Post by pauladkins »

I am getting a similar message. Anyway to disable it?
Post Reply